Темы дня:

Нафта дорожчає на тлі побоювань щодо постачання РФ

Нафта дорожчає на тлі побоювань щодо постачання РФ

Вартість “чорного золота” зростає, тому що трейдери зосереджені на реакції Москви щодо “стелі цін” на російську сировину.

У п’ятницю, 23 грудня, ціни на нафту зросли більш як на один долар на тлі очікувань скорочення постачання російської нафти. Про це повідомило агентство Reuters.

Нафта марки Brent подорожчала на 66 центів, або 0,8%, до 81,64 долара за барель, тоді як нафта марки West Texas Intermediate (WTI) коштувала 78,27 долара за барель, що на 78 центів або на 1% вище.

Раніше на сесії вони досягли максимумів у 82,17 та 78,77 доларів відповідно. Обидва контракти мають показати другий тижневий приріст: Brent зріс на 3,3%, а WTI – на 5,4%.

Зазначається, що ситуація, яка склалася, допомогла компенсувати удар щодо попиту на транспортне паливо в США у зв’язку зі складними погодними умовами. Понад 4400 рейсів у США було скасовано за два дні через зимовий шторм, що збігся із сезоном відпусток.

У четвер ціни на нафту по обидва боки Атлантики знизилися через скасування рейсів. Снігова буря також може порушити плани автомобілістів щодо поїздок на Різдво та Новий рік, скоротивши споживання бензину.

Агентство наголосило, що експорт балтійської нафти з Росії може впасти в грудні на 20% порівняно з попереднім місяцем на тлі запровадження Європейським союзом та країнами G7 стелі цін на російську сировину.

“Росія може скоротити видобуток нафти на 5-7% на початку 2023 року, оскільки у відповідь на обмеження цін на свою нафту і нафтопродукти вона припиняє продаж до країн, які їх підтримують”, – заявив віце-прем’єр РФ Олександр Новак.

За словами аналітиків, ціни на сиру нафту зростають, оскільки трейдери енергоносіїв зосереджені на реакції Москви на обмеження цін на російську нафту, а не на тисячах скасувань рейсів, які порушать поїздки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости