Темы дня:

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Базовий сценарій макроекономічного прогнозу передбачає збереження облікової ставки на поточному рівні до ІІ кварталу 2024 року.

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 25% річних і планує зберегти її на цьому рівні, щонайменше, до другого кварталу 2024 року, повідомляється на сайті  НБУ.
“З огляду на тривалий період суттєвого цінового тиску та переважання інфляційних ризиків на горизонті прогнозу, а також необхідність забезпечення привабливості гривневих активів та утримання курсової стабільності, правління Національного банку вирішило зберегти облікову ставку на рівні 25%”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що базовий сценарій макроекономічного прогнозу передбачає збереження облікової ставки на рівні 25%, щонайменше, до ІІ кварталу 2024 року.
Водночас, баланс ризиків для прогнозу облікової ставки зміщений вгору. У разі реалізації ризиків Нацбанк може підвищити облікову ставку та ставки за своїми монетарними операціями понад поточні рівні для збереження стабільності грошово-кредитної сфери та керованості інфляційними процесами.
Як відомо, 2 червня НБУ рекордно підвищив облікову ставку на 1500 базисних пунктів – до 25% річних з нинішніх 10% – це максимум з 2015 року. При цьому регулятор стверджував, що більше не підніматиме облікову ставку.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости