Темы дня:

НАБУ взялося за закупівлю продуктів для армії

НАБУ взялося за закупівлю продуктів для армії

Антикорупціонери ще до публікації у ЗМІ розпочали розслідування щодо можливих зловживань під час закупівлі продуктів харчування для військових.

Викладена у ЗМІ інформація про можливі зловживання Міноборони під час закупівлі продуктів харчування для військових відома та досліджується в рамках кримінальної справи. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у понеділок, 23 січня.
“З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони під час закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ та CАП, вона досліджується в рамках кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, до публікації у ЗМІ”, – йдеться у повідомленні.
За даними НАБУ, серед іншого слідство перевіряє закупівлі більш ніж на 13 млрд гривень.
Попередня правова кваліфікація – присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України).
“Розслідування триває. Інші деталі становлять таємницю слідства”, – додали антикорупціонери.
Днями ЗМІ повідомили, що Міноборони нібито закуповує продукти вдвічі-втричі дорожче, ніж вони коштують у магазинах Києва. Керівництво військового відомства викликали у Раду через цю інформацію.
Своєю чергою, голова Міноброни Олексій Резніков спростував цю інформацію. Він вважає, що мета “вкидання” – підрив довіри до Міноборони напередодні Рамштайну-8.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: