Темы дня:

На людину чекає рекордна тривалість життя – вчені

На людину чекає рекордна тривалість життя – вчені

У дослідженні було застосовано закон Ґомперца. Він дозволяє оцінити вік, у якому будь-яка людина, як очікується, вперше досягне ймовірного плато смертності.

Економіст Девід Маккарті з Університету Джорджії та експерт з управління ризиками та страхуванням з Університету Південної Флориди в США По-Лін Ван вважають, що до 2060 років людство зможе жити рекордно довге життя.

Вчені дійшли таких висновків, використавши дані про смертність з когорт народження в Базі даних людської смертності, застосовуючи баєсівський статистичний підхід для аналізу тривалості життя тих, хто народився в той самий рік у промислово розвинених країнах.

Потім вони застосували функцію, відому як закон Ґомперца, щоб оцінити вік, у якому будь-яка людина, як очікується, вперше досягне ймовірного плато смертності.

“Цей максимальний вік Ґомперца, або GMA, теоретично повинен вказувати на верхню межу тривалості життя людини. Якщо GMA досить постійний від однієї когорти до іншої, ми можемо припустити, що існує максимальний вік. Досягнення в галузі медицини можуть допомогти більшій кількості людей уникнути хвороб та оговтатися від травм, але розподіл віку, в якому ми вмираємо, буде просто стиснутий до меншого діапазону”, – сказано в повідомленні.

Так, стало відомо, що у народжених у десятиліття після середини 19-го століття GMA підскочив приблизно на п’ять років. Причина такого явища незрозуміло, але з’ясовано, що зростання тривалості життя було більш вираженим серед жінок.

Ще більший стрибок у GMA зафіксований серед людей, які народилися між 1910 та 1950 роками. Нині їм від 70 до 110 років. Таким чином, вважається, що до 2060 років життя людей стане набагато довшим.

“Ми також наголошуємо, що когорти, які народилися до 1950 року, матимуть можливість побити існуючі рекорди довголіття лише в тому випадку, якщо вибір політики продовжить підтримувати здоров’я та благополуччя людей похилого віку, а політичне, екологічне та економічне середовище залишиться стабільним”, – зазначили дослідники.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: