Темы дня:

На фронті відбулось 30 бойових зіткнень – Генштаб

На фронті відбулось 30 бойових зіткнень – Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ зазначає, що нині в епіцентрі бойових дій все ще зостаються Бахмут та Мар’їнка.

Росія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось практично 30 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. Про це сказано у вечірньому зведенні Генерального штаба ЗСУ за 14 травня.

Діїх окупантів

Ворог протягом дня завдав шість ракетних ударів: по місту Харків та селищу Золочів, а також завдав 27 авіаційних ударів та здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Противник також здійснив обстріли близько 30 населених пунктів: Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Золота Балка, Веселе, Львове, Антонівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки 

Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гірськ, Леонівка, Попівка Чернігівської області та Волфине, Садки Сумської області, а також Олександрівка, Стариця В Харківській області.

Куп’янський напрямок

Ворог вів марні наступальні дії в районах Масютівки та Синьківки. Завдав авіаційних ударів поблизу Вільшаної та Кислівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Тополі, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

Лиманський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Ямпіль, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Макіївка Луганської області, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне та Берестове Донецької області.

Бахмутський напрямок

Супротивник продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж протягом доби, противник вів марні наступальні дії у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Предтечине. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівське та Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Червоне, Костянтинівка, Дружба, Північне, Торецьк, Шуми Донецької області.

Авдіївський напрямок 

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новокалинового та Авдіївки, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівка Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Водночас ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

Запорізький та Херсонський напрямки

Супротивник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Кізомис, Станіслав Херсонської області.

Успіхи ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Українські захисники протягом доби знизщили три розвідувальних БпЛА, два з них – Орлан-10 та 1 – Supercam.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження живої сили, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще одну важливу ціль окупантів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: