Темы дня:

На базі Енергоатома створили кризовий штаб через загрозу на ЗАЕС

На базі Енергоатома створили кризовий штаб через загрозу на ЗАЕС

На базі державного підприємства НАЕК “Енергоатом” створили кризовий штаб представників уряду та відомств, яких можуть задіяти у разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час поїздки до Запоріжжя, передає Укрінформ.

“Ми створили кризовий штаб на базі Енергоатома. Є відповідні процедури, як він функціонує. До цього штабу залучено широке коло міністерств, відомств, установ, там відбувається повна координація. Він працює 24/7 і в режимі онлайн, ми моніторимо ситуацію навколо ЗАЕС”, – сказав Галущенко.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський також прибув до Запоріжжя аби проінспектувати роботу всіх служби, сил і засобів, які відповідають за радіохімічний, біологічний і ядерний контроль.

За його словами, доки станція буде перебувати під контролем російських військ, доти буде існувати небезпека в навколишніх районах.

“Нагадаю, це найбільша атомна станція в Європі. Небезпека від будь-якого інциденту тут в багато разів збільшена”, – сказав Монастирський.

Він додав, що Росія є країною – терористом та вся відповідальність за те, що відбувається на станції, за будь-який сценарій, який розгортається там, нині лежить на РФ. А українська сторона має готуватись до різних можливих сценаріїв.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости