Темы дня:

МЗС України назвало Іран співучасником агресії РФ

МЗС України назвало Іран співучасником агресії РФ

Лише за останній тиждень РФ завдала понад 100 ударів іранськими дронами-камікадзе по Україні.

Постачання бойових безпілотників Росії для ударів по Україні зробили Іран співучасником військових злочинів та терактів. Про це йдеться у заяві МЗС.
Зазначається, що лише за останній тиждень РФ завдала понад 100 ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в українських містах. В результаті, загинули та поранені десятки людей, у тому числі діти. Також пошкоджено третину енергетичної інфраструктури України та дві дипломатичні установи в Києві.
“Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, військових злочинів та терористичних актів Росії проти України. Закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. В іншому випадку Іран та його керівництво будуть нести найсуворішу відповідальність, у тому числі у рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України”, – сказано у заяві.
Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба попросив країни ЄС надати більше ППО Україні та ввести санкції проти Ірану
Також повідомлялося, що високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що країни Євросоюзу збирають докази застосування Росією дронів іранського виробництва у війні з Україною і будуть готові реагувати.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости