Темы дня:

МЗС РФ заявило про переговори зі США у Стамбулі

МЗС РФ заявило про переговори зі США у Стамбулі

Ця зустріч не є політичним сигналом щодо відновлення діалогу з американськими колегами з великих питань, зазначив Сергій Рябков.

США та Росія проводять переговори в турецькому Стамбулі на рівні директорів профільних департаментів. Обговорюються “подразники” у двосторонніх відносинах. Про це сказав заступник глави МЗС Сергій Рябков, повідомляє ТАСС у п’ятницю, 9 грудня.
“Так, дійсно, сьогодні в Стамбулі проводиться зустріч на рівні директорів профільних департаментів. Це, в принципі, захід, що періодично проводиться, для обговорення так званих подразників у двосторонніх відносинах. Після деякої паузи ми відновили контакт з американцями в очному режимі на цю тему. Відсилання до “подразників” означає, що там обговорюється техніка того, як функціонують диппредставництва США в РФ та РФ у США”, – сказав Рябков.
Він наголосив, що ця зустріч не є політичним сигналом до поновлення діалогу з американськими колегами з великих питань.
“Це не політичний сигнал про те, що ми відновлюємо розмову зі США щодо великих питань. Це такий просто робочий момент”, – сказав Рябков, відповідаючи на відповідне питання.
Також представник прес-служби американського Держдепартаменту підтвердив, що у Стамбулі обговорюється “вузьке коло двосторонніх питань”.
“Ми можемо підтвердити, що представник Держдепартаменту високого рангу перебуває у Стамбулі для проведення зустрічі з російськими колегами з вузького кола двосторонніх питань. Як правило, ми не коментуємо приватні дипломатичні переговори”, – зазначив дипломат, відмовившись назвати обговорювані теми.
Нагадаємо, 14 листопада делегації США та Росії проводили неанонсовані переговори у столиці Туреччини – Анкарі. Згодом стало відомо, що директор ЦРУ Вільям Бернс зустрівся з главою служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним, щоб застерегти Росію від застосування ядерної зброї в Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости