Темы дня:

МВФ уточнив прогноз щодо ВВП України

МВФ уточнив прогноз щодо ВВП України

Українська економіка стала більш стійкою в умовах активних бойових дій, але за підсумками року очікується мінус за ВВП.

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що зростання ВВП України за підсумками 2023 року все ж таки піде в “мінус” і складе -3%. Про це йдеться у доповіді МВФ про перспективи розвитку світової економіки, оприлюдненій у вівторок, 11 квітня.
Водночас, оцінка ВВП України за підсумками 2022 року становить -30,3%, що помітно краще, порівняно з січневим прогнозом, де цей показник очікувався на рівні -35%. Останні дані свідчать про все більшу стійкість української економіки в умовах активних бойових дій та руйнування росіянами критично важливої інфраструктури.
МВФ поки що не дає прогнозів щодо ВВП України на 2024 рік.
У фонді також розрахували, що індекс споживчих цін в Україні може зрости з 20,2% у 2022 році до 21,1% у 2023 році. Окрім того, очікується скорочення балансу поточного рахунку з 5,7% минулого року до -4,4% цьогорічного.
Показник безробіття в Україні дещо знизиться з 24,5% до 20,9%, порівняно з 2022 роком, проте це все ж таки вважається дуже високим рівнем, характерним для країни, охопленої війною.
Зазначимо, що ще на початку квітня МВФ оцінив динаміку ВВП України цього року як від “мінус” 3% до “плюс” 1%, а 2024 року очікувалося зростання на 3,2%.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: