Темы дня:

МВФ назвав умову зростання экономіки України

МВФ назвав умову зростання экономіки України

Відновлення України потребуватимуть величезних ресурсів. Міжнародна спільнота готова розділити частину тягаря, але Україна повинна виконувати свою частину.

Мобілізація внутрішніх доходів стане основною умовою стійкого та тривалого економічного зростання повоєнної України. Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян в інтерв’ю оприлюдненому у понеділок, 1 травня.

Він зазначив, що відновлення та реконструкція України потребуватимуть величезних фінансових ресурсів. Міжнародна спільнота готова розділити частину тягаря, але Україна повинна продовжувати виконувати свою частину та посилювати мобілізацію внутрішніх доходів для фінансування соціальних та інфраструктурних потреб.

“Для післявоєнної України це буде основною передумовою стійкого та тривалого економічного зростання. З цього логічно постає, що заходи, які зменшують податкові надходження або руйнують наявну податкову базу, обмежують здатність України досягати цілей реконструкції та розвитку, що негативно впливає на довгострокове економічне зростання”, – заявив він.

Степанян зазначив, що затверджена наприкінці березня чотирирічна програма розширеного фінансування на $15,6 млрд спрямована на сприяння такому стійкому та надійному економічному зростанню.

За його словами, одним з інструментів сприяння такому економічному зростанню є ефективна та справедлива податкова політика, що дає змогу перерозподіляти держресурси для задоволення соціальних та інфраструктурних потреб країни з одночасним підвищенням конкурентоспроможності шляхом забезпечення рівних умов для бізнесу.

Представник МВФ зазначив, що Національна стратегія доходів (НСД), про розробку якої 2023 року йдеться в програмі, у практичному плані допоможе узгодити мобілізацію доходів з урядовими пріоритетами розвитку та середньостроковими потребами у видатках, включно з реконструкцією та соціальними потребами.

“Для підтримки доходної бази у короткостроковій перспективі основна увага приділятиметься скасуванню заходів, запроваджених в умовах воєнного стану, та реформам у податковій і митній сферах”, – заявив Степанян.

Він зазначив, що НСД стане всеосяжною “дорожньою картою”, що містить чіткі цілі щодо забезпечення надходжень та інші цілі політики, які охоплюють і політичні, і адміністративні реформи.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: