Темы дня:

Міністр назвав умову початку віялових відключень

Міністр назвав умову початку віялових відключень

Українцям потрібно скоротити споживання електроенергії на 20%, інакше світло відключатимуть за графіком.

В Україні почнуть запроваджувати графіки віялових відключень, якщо скорочення споживання електроенергії буде меншим за 20%. Про це у четвер, 20 жовтня, сказав міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.
Він наголосив на двох складових зменшення споживання. Перша – це свідоме скорочення. “І друга – коли цього не вистачає, ми з урахуванням обстрілів і пошкоджень енергосистеми змушені вже застосувати примусові обмеження”, – сказав міністр.
За його словами, унаслідок добровільного скорочення у перші дні після початку ударів РФ по енергетиці становило близько 10%.
Водночас Галущенко зазначив, що заклики економити електрику не завжди працюють, зокрема у західних областях.
Голова Міненерго додав, що зменшення споживання на 20% “критично допомогло б нашій енергосистемі”. В іншому випадку “змушені будуть” почати віялові відключення по всій Україні.
У свою чергу, голова Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що енергосистема України на цей момент зберігає свою цілісність, обмеження, які введені сьогодні по всій країні, спрямовані на те, щоб її робота залишалася стабільною.
Влада опрацьовує кілька варіантів розвитку ситуації з різною інтенсивністю пошкоджень енергооб’єктів.
“Ми розглядаємо будь-який сценарій, навіть найекстремальніший. Прораховуємо, як працюватиме енергосистема за різних рівнів руйнувань. Ми знаємо, що робити за різних ситуацій”, – сказав він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости