Темы дня:

Мера Полтави звільнено з посади – САП

Мера Полтави звільнено з посади – САП

Олександр Мамай вже перерахував 2 мільйони гривень у фонд United 24 на проект Армія дронів.

Мер Полтави Олександр Мамай звільнений з посади на виконання вироку суду. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у п’ятницю, 14 квітня.

Вказано, що 12 квітня 2023 року виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив Мамая з посади та видав йому трудову книжку з відповідним записом, відповідно до вимог законодавства.

При цьому ще 4 квітня набув чинності вирок Вищого антикорупційного суду (ВАКС) від 2 березня, яким Мамай був визнаний винним в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей.

Тоді Мамая засудили до умовного терміну у справі щодо організації розтрати понад 500 тисяч гривень.

Він влаштував на роботу до міського комунального підприємства двох жінок, які насправді не працювали там, а вели домогосподарство вдома у Мамая та його близького оточення.

Мамай відшкодував завдану шкоду, визнав провину та розкаявся, тому суд призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік та позбавленням права обіймати посади на рік.

Згідно з угодою про визнання винності Мамай перерахував 2 млн гривень у фонд United 24 на Армію дронів.

Нагадаємо, 29 грудня 2022 року меру Полтави оголосили підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости