Темы дня:

Кулеба назвав обсяг отриманої енергодопомоги

Кулеба назвав обсяг отриманої енергодопомоги

МЗС активно взаємодіє з Міненерго, Укренерго та іншими профільними відомствами, наголосив Дмитро Кулеба.

Україна отримала від партнерів близько 1 тис. трансформаторів різної потужності, понад 100 автотрансформаторів та близько 5 тис. бензинових та дизельних генераторів. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок, 20 грудня.
За його словами, МЗС за дорученням президента Володимира Зеленського та у взаємодії з Міненерго, Укренерго та іншими профільними відомствами продовжує активно залучати обладнання партнерів для відновлення енергосистеми.
“Станом на сьогодні залучена допомога складає близько 1000 трансформаторів різної потужності, понад 100 автотрансформаторів, близько 5000 бензинових та дизельних генераторів потужності до 100 кіловат, майже 500 генераторів більшої потужності, майже 5000 кілометрів кабелю, а також тисячі одиниць запчастин для ремонту електромережі, сотні теплових гармат та обігрівачів”, – сказав Кулеба.
Він зазначив, що МЗС продовжує працювати з партнерами над залученням ще більшої кількості допомоги, а координацію процесу здійснює прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
“Зараз ми здобули нове орієнтування “де у кого що є” і що потрібно привезти в Україну. І вже працюємо над цією новою партією допомоги”, – додав Кулеба.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости