Темы дня:

Кулеба назвав гарантію нормального життя Європи

Кулеба назвав гарантію нормального життя Європи

Безпека континенту залежить від швидкості й обсягів постачання зброї і боєприпасів для потреб ЗСУ, зазначив очільник МЗС.

Поразка країни-агресора Росії у війні є гарантією нормального життя для Європи. Про це сказав голова МЗС Дмитро Кулеба під час Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомляється на сайті відомства.

“Поразка Росії – це гарантія нормального життя для Європи. Нині немає жодного важливішого завдання. Для його досягнення Україні потрібно більше зброї та боєприпасів, і все це має бути доставлене якомога швидше”, – заявив міністр.

За його словами, вищі шанси на перемогу має та сторона, яка володіє кращою логістикою, у зв’язку з чим ЄС повинен пришвидшити поставки нашим воїнам, щоб забезпечити визначальну перевагу України на полі бою.

“У нас спільна стратегічна мета: забезпечити мир у Європі для майбутніх поколінь. Ця мета нині залежить від швидкості ваших рішень та їхнього втілення. Давайте приберемо всі паперові стіни. Подолаємо всі процедурні перешкоди. Пришвидшимо кожен процес. Знищимо будь-які затримки на шляху між рішенням про надання зброї та її прибуттям на кордон України”, – додав Кулеба під час звернення.

Також міністр перелічив короткострокові, середньострокові та довгострокові військові потреби України:

  • у короткостроковій перспективі надати більше бронетехніки, артилерійських систем, далекобійної артилерії та боєприпасів, ППО, бойової авіації, невідкладне навчання українських пілотів на F-16;
  • у середньостроковій перспективі збільшити пропускну здатність логістичних і ремонтних хабів, продовжити й розширити програми навчання для українських військових, збільшити обсяги виробництва боєприпасів й покрити потреби ЗСУ;
  • у довгостроковій перспективі сфокусуватись на розвитку спільної політики оборони, яка включатиме Україну як невід’ємну складову.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости