Темы дня:

Кремль окреслив “платформу” для переговорів із США

Кремль окреслив “платформу” для переговорів із США

Позицію Росії необхідно продовжувати пояснювати США “глибоко філософським способом”, вважає Дмитро Пєсков.

Переговори президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна могли б відбутися, якби американська сторона захотіла прислухатися до занепокоєнь Москви та повернутися до обговорення гарантій безпеки. Про це сказав речник російського лідера Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу Росія-1 у неділю, 30 жовтня.

“Бажання США прислухатися до наших занепокоєнь, – відповів Пєсков на запитання, що могло б стати платформою для таких переговорів. – Тобто фактично бажання США повернутися до стану на грудень-січень і поставити питання: те, що пропонують росіяни, можливо, не все нас влаштовує, але, можливо, варто таки з ними сісти за стіл переговорів?

При цьому Пєсков вважає, що позицію Росії необхідно продовжувати пояснювати США “дохідливим чином”.

“Потрібно дуже терпляче продовжувати доносити свою позицію, тим більше якщо це робити таким професійним, дохідливим і водночас глибоко філософським способом”, – наголосив він.

Спікер Кремля вважає, що Росія пропонує переговори “з сильної позиції”.

“Хоч би вони (на Заході та в Україні – ред.) це не сприймали, вони бачать ситуацію де-факто, ситуація де-факто ніяк не говорить і не може говорити про нашу слабкість”, – заявив Пєсков і висловив упевненість, що “простягати руку миру і руку переговорів може собі дозволити лише сильна людина”.

“Президент постійно каже, що він відкритий до переговорного процесу, тобто завжди краще досягати своїх інтересів, забезпечуючи власну безпеку за столом переговорів”, – резюмував представник Кремля.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: