Темы дня:

Країни ЄС хочуть розширити список заборонених продуктів з України – ЗМІ

Країни ЄС хочуть розширити список заборонених продуктів з України – ЗМІ

Зокрема, Польща хоче розширити заборону ЄС на імпорт з України яєць, птиці, цукру, меду та фруктів.

Країни Європейського союзу, які запровадили заборону на імпорт української сільгосппродукції, хочуть розширити запропонований Єврокомісією список заборонених для постачання товарів, який обмежується пшеницею, кукурудзою, ріпаком і соняшником за рахунок нових позицій. Про це 20 квітня повідомляє польське радіо rmf.fm із посиланням на джерела.
Відзначається, кожна країна має свої списки. Зокрема, Польща хоче розширити заборону ЄС на імпорт з України яєць, птиці, цукру, меду та м’яких фруктів, Болгарія – на борошно й олію, Угорщина – на птицю, мед і борошно.
Через ці розбіжності переговори представників п’яти країн ЄС та заступника голови Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, які проходили 19 квітня, завершилися без досягнення домовленостей.
Під час зустрічі було сформовано спільний “список бажань” країн, які тимчасово заборонили постачання української продукції. Перелік виявився довгим, утвердити його у запропонованому вигляді було важко.
Наступного тижня відбудеться зустріч міністрів сільського господарства. Якщо не буде досягнуто швидкої угоди, можуть бути потрібні переговори на більш високому політичному рівні.
Як відомо, останніми днями Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія заборонили імпорт сільгосптоварів з України. Такі рішення були ухвалені через збитки для місцевих фермерів у зв’зяку з меншою вартістю української продукції.
Влада Румунії планує ввести обмеження щодо імпорту українського зерна, але повністю забороняти його поки не буде.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости