Темы дня:

Країни Африки змінюють ставлення до РФ – Зеленський

Країни Африки змінюють ставлення до РФ – Зеленський

Україна отримала рекордну підтримку на Генеральній Асамблеї ООН завдяки країнам Африки, наголосив президент.

Деякі країни Африки почали поступово змінювати своє ставлення до Росії після того, як вона заблокувала експорт зерна з українських портів у Чорному морі. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі студентством Ірландії, повідомляє його прес-служба у п’ятницю, 18 листопада.
“Сьогодні поступово, країна за країною, держави Африканського континенту починають розбиратися, що сталося. Що вони були дезінформовані. Що Росія справді агресор, що вона не поважає свободу, не підтримує життя, а робить навпаки. Кілька країн з’явилися на Африканському континенті, що підтримують нас, і ми це бачимо за наслідками голосування за резолюції”, – сказав глава держави.
Зеленський нагадав підсумки голосування за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо підтримки територіальної цілісності України і засудження агресії Росії проти нашої держави.
“Була рекордна підтримка України, засудження агресії Росії. Більше 140 країн. Серед них з’явилися африканські країни. І це чудово”, – констатував він.
За словами президента, деякі країни Африки вперше продемонстрували підтримку на дипломатичному майданчику Кримської платформи, робота якого спрямована на деокупацію українського Криму.
На переконання Зеленського, така зміна ставлення низки африканських країн відбулася після того, як Росія приступила до блокування експорту української агропродукції Чорним морем.
“Африканські країни побачили, як Росія абсолютно ганебно заблокувала Чорне море. Заблокувала постачання зерна – пшениці, кукурудзи – з України на Африканський континент… І коли країни почали це бачити, коли спільноти деяких країн почали це відчувати, тоді вони почали розплющувати очі”, – наголосив глава держави.
Володимир Зеленський зазначив, що зараз одним із ключових завдань для України і для нього особисто є об’єднання всього світу, зокрема країн Африки, для тиску на Росію з метою припинення її агресії.
“Для нас дуже важлива допомога і в ООН – це політично дипломатична допомога. Допомога при голосуванні та підтримці відповідних резолюцій. І тут нам дуже потрібна підтримка Африканського союзу та країн Африканського континенту”, – резюмував президент.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости