Темы дня:

Компанія з США принесла до України технологію, що обвалила ціни на створення лендингів та вебсайтів

Дослідження, проведені компанією Statista свідчать, що майже 97% тих, хто замовляє розробку сайту, стикається в майбутньому з рядом труднощів його функціонування. Особливо багато труднощів виникає у власників інтернет-магазинів.

Основні складнощі, з якими стикаються замовники

Серед труднощів, що зустрічаються найбільш часто, можна виділити такі:

1. Навігація на сайті здається відвідувачам незручною.

2. Сайт коректно відкривається лише на комп’ютері та несумісний з мобільними пристроями.

3. На сайт складно додавати новий контент чи редагувати той, що вже існує.

4. Сайт не був оптимізований для того, аби просувати його в пошукових системах на кшталт Google.

5. Висока вартість та значні строки розробки.

6. У майже 80% випадків виникає потреба в повній переробці через недосконалу початкову оптимізацію.

7. Товари на сайті продаються мляво, а пропоновані послуги не викликають цікавості.

Унаслідок цього такі сайти виявляються збитковими. Користувачі переважно не можуть знайти їх у пошуку. А навіть якщо потрапляють на такий сайт завдяки коштовній рекламі, то або не можуть їм скористатися через те, що сайт некоректно відображається на їхньому пристрої, або ж не хочуть ним користуватися через складну навігацію та незрозумілий інтерфейс.

Відтак користувачі не затримуються на сайті довше 3-5 секунд і полишають його. А сам сайт отримую високий показник відмов, що ще негативніше позначається на його позиціях в пошукових системах.

Чому замовники не можуть отримати якісні сайти? 

Загалом розробників сайтів можна умовно розподілити на дві великі категорії:

– Самоучки-фрілансери з різного роду бірж. Переважно це аматори, які лише нещодавно освоїли ази створення сайтів. Через брак знань та досвіду вони пропонують свої послуги досить дешево – у середньому приблизно 2000 гривень. А деякі готові зробити сайт і за 300 гривень. Однак і якість таких сайтів надзвичайно низька і їх у 99% випадків доводиться переробляти.

– Профільні вебагенціїї. У таких агенціях працюють фахові спеціалісти, які мають усі необхідні навички та значний досвід. Працювати менше, ніж за кілька тисяч доларів на місяць жоден з них не погодиться, відтак компаніям, що хочуть їх найняти, доводиться приставати на такі умови. А відповідно й значно завищувати ціни на послуги. Сайт, розроблений такою вебагенцією може коштувати 1-5 тисячі доларів.

Отже, вибір у замовників достатньо невеликий: або довірити роботу фрілансеру з біржі й отримати сайт, який усе одно доведеться переробляти, або ж зробити замовлення у компанії за шалені кошти.

Як нова технологія обвалила ціни на створення сайтів в Україні? 

Як пояснюють у компанії Nixwood, значну кількість проблем, які доводиться вирішувати про розробці кожного нового сайту, вдалося розв’язати за допомогою штучного інтелекту та впровадженню повної автоматизації процесів.

Тепер розробнику не потрібно вручну місяцями збирати необхідні дані, аби отримати на виході якісний продукт. Замість людей тепер це робить штучний інтелект, який завдяки своїй потужності здатен вирішувати проблеми не за місяці, а за лічені години.

Це дозволяє зменшити загальний час, що потрібен на розробку сайту, до рекордних 24 годин. Зрозуміло, що в таких умовах відпала необхідність утримувати роздуті штати працівників, а відтак і ціна впала з кількох тисяч доларів до $199. Тобто тепер будь-яких охочий може за ціну, що значно нижче ринкової, отримати якісний сайт, що подобатиметься пошуковим системам і зможе ефективно продавати товари чи пропонувати послуги.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: