Темы дня:

Комітет Палати представників США опублікував податкові декларації Трампа

Комітет Палати представників США опублікував податкові декларації Трампа

Тепер податкова інформація колишнього президента буде доступна журналістам та громадськості.

У п’ятницю демократи в Конгресі оприлюднили податкову звітність колишнього президента США Дональда Трампа за шість років – документи, які колишній президент довгий час намагався зберегти в таємниці, повідомляє Reuters.

Контрольований демократами комітет Палати представників США оприлюднив відредаговані податкові звіти Трампа за 2015–2020 роки, завершуючи багаторічну боротьбу між колишнім президентом-республіканцем і законодавцями-демократами, яка була врегульована лише минулого місяця Верховним судом США.

Податкові дані Трампа тепер будуть доступні для поглиблених розслідувань журналістів, незалежних податкових експертів та інших в рамках підготовки до президентських виборів 2024 року. Ці документи можуть пролити світло на статки Трампа, доходи його бізнесу та те, як він зменшив свої податкові зобов’язання.

Записи показують, що доходи та податкові зобов’язання Трампа різко коливалися з 2015 по 2020 рік, під час його кандидатства в президенти та подальшого терміну перебування на посаді. Він і його дружина заявляли про великі витрати і збитки, та заплатили незначний податок на прибуток протягом кількох із цих років.

Окрім того, у висновках, оприлюднених минулого тижня, комітет заявив, що податкова служба порушила власні правила, не перевіряючи Трампа три з чотирьох років, поки він був президентом.

«Наші висновки виявилися простими — податкове управління не розпочало свій обов’язковий аудит колишнього президента, поки я не зробив свій перший запит», — сказав у заяві голова податкового комітету Палати представників Річард Ніл.

У заяві-відповіді Дональд Трамп наголосив: «Демократи ніколи не повинні були цього робити, Верховний суд ніколи не повинен був це схвалювати, і це призведе до жахливих наслідків для багатьох людей».

«Великий розкол США тепер ще більше посилиться. Радикальні ліві демократи використали все як зброю, але пам’ятайте, що це небезпечна вулиця з двостороннім рухом!» – заявив Трамп.

Деталі, оприлюднені раніше комісією, показали, що Трамп не сплатив податок на прибуток у 2020 році, останньому повному році перебування на посаді, незважаючи на мільйонні доходи від своєї розгалуженої бізнес-імперії.

Демократи мали обмежений час на те, щоб розібратися з податковою інформацією колишнього президента, враховуючи, що республіканці візьмуть під контроль Палату представників у вівторок після того, як здобули незначну перемогу на проміжних виборах у листопаді.

Нагадаємо, раніше цього місяця комітет, що розслідував спробу заколоту 6 січня 2021 року, рекомендував висунути Трампу обвинувачення.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: