Темы дня:

Комісія опечатала корпус у лаврі – Ткаченко

Комісія опечатала корпус у лаврі – Ткаченко

Зафіксовано аварійний стан та ознаки руйнування у корпусі №112 Книжковий склад, зазначив голова Мінкульту.

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) за підсумками роботи у Києво-Печерській лаврі опечатала одне з приміщень. Про це повідомив голова відомства Олександр Ткаченко в Telegram у середу, 12 квітня.
На фото – наслідки користування УПЦ МП Книжковим складом Києво-Печерської лаври, збудованого у другій половині ХІХ століття, яке є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення, – написав він.
Ткаченко підтвердив, що сьогодні комісія МКІП, незважаючи на перешкоди, потрапила до корпусу №112 і зафіксувала аварійний стан приміщення, непридатний для експлуатації та явні ознаки руйнування.
“За результатами обстеження зруйнованого приміщення фіксуємо заявою про злочин за ст.298 ККУ Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини”, – наголосив він.
Міністр зазначив, що понад 100 років корпус №112 був невід’ємним елементом просторової композиції Києво-Печерської лаври, взірцем суспільної архітектури у стилі класицизму, проект якої виконано відомим архітектором Павлом Спарро.
За його словами, УПЦ МП за кількадесят років користування вдалося довести приміщення в аварійний стан.
“Приміщення Книжкового складу опечатано представниками заповідника. Слідчі проводять усі необхідні процесуальні дії від огляду приміщення до показань свідків”, – повідомив глава МКІП.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости