Темы дня:

Китай та США нарощують військову силу навколо Тайваню

Китай та США нарощують військову силу навколо Тайваню

Американський авіаносець і його ударна група, включаючи есмінець із керованими ракетами і ракетний крейсер, вирушили із Сінгапуру в Тайванську протоку.

Навколо Тайванської протоки зростає напруження через можливий візит на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Китай та США нарощують свою військову силу в регіоні. Про це у середу, 27 липня, повідомляє South China Morning Post.
Зазначається, що американський авіаносець USS Ronald Reagan і його ударна група, включаючи есмінець із керованими ракетами і ракетний крейсер, вирушили із Сінгапуру 25 липня, прямуючи на північний схід у бік Південно-Китайського моря.
При цьому військові США не розголошують кінцевий пункт призначення, але цей маршрут приведе групу до Тайванської протоки, якщо вона продовжить рух у тому самому напрямку. Тим часом Китай також нарощує свою повітряну силу в регіоні.
Пелосі ще не підтвердила своїх планів щодо поїздки, але якщо її візит відбудеться, військові посилять переміщення своїх сил і засобів в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Винищувачі, кораблі, засоби спостереження та інші військові системи, ймовірно, будуть використані для забезпечення перехресного охоплення захисту під час її польоту в Тайвань і на час, коли вона прибуде на острів.
Водночас Білий дім сумнівається, що Китай вживатиме прямих заходів проти самої Пелосі, але не може виключити посилення Китаєм своїх патрулів у Тайванській протоці або проведення військових навчань в інших місцях.
Останні супутникові знімки показують, що Народно-визвольна армія Китаю також зміцнює своє розгортання в регіоні, включно з розширенням авіабази у Фуцзяні, яка розташована через протоку від Тайваню. Зображення показують, що на початку цього місяця авіабаза Лунтянь, з якої винищувачі можуть досягти Тайбея за 7 хвилин, була заповнена винищувачами серії Flanker або Су-27 російського виробництва, або китайськими варіантами J-11, J-16 – і спеціальними безпілотниками зі старих реактивних літаків J-6.
Зазначається, що, у разі конфлікту з Тайванем, тисячі безпілотних J-6 можуть використовуватися як принада для подолання системи ППО, нести пристрої електронної боротьби або вибухівку, щоб діяти, як ракета.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: