Темы дня:

ISW: РФ доведеться сповільнити темпи ударів по Україні

ISW: РФ доведеться сповільнити темпи ударів по Україні

Російські сили значно виснажили запас високоточної зброї на тлі покращення роботи української ППО.

Російські військові, ймовірно, використали значну частину високоточної зброї, що залишилася, в масованих ракетних ударах по Україні 15 листопада. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

Зазначається, що збільшення відсотка збитих Україною ракет та безпілотників ілюструє покращення української ППО за останній місяць та ефективність західних систем.

“Російські сили значно виснажують свій запас високоточної зброї і, ймовірно, їм доведеться уповільнити темпи своєї кампанії проти критично важливої ​​української інфраструктури. Збитки української енергетичної інфраструктури навряд чи зламають дух українців, враховуючи покращення ППО України та нещодавні наземні перемоги в Херсонській області”, – наголосили аналітики.

Крім того, у ISW вважають, що Москва підготувала ракетну кампанію 15 листопада до того, як президент України Володимир Зеленський представив мирну пропозицію із десяти пунктів на саміті G20.

“Кремль, ймовірно, навмисно планував масовані ракетні удари по Україні в очікуванні виступу Зеленського на саміті G20, враховуючи, що багатоспрямована ракетна кампанія вимагає серйозної військової підготовки… Офіційна версія Кремля, пов’язана з самітом G20, ще раз підтверджує незацікавленість Росії в перспективах мирних переговорів з Україною”, – зазначили військові експерти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости