Темы дня:

Голова СБ оцінив дефіцит на відновлення України

Голова СБ оцінив дефіцит на відновлення України

Події в Україні розвиваються чимдалі жахливіше, не так, як сподівались люди, відзначив Давид Малпасс.

У 2023 році дефіцит фінансування на відновлення та реконструкцію в Україні становитиме $11 млрд. Такі дані озвучив голова Світового банку (СБ) Давид Малпасс під час традиційних весняних зустрічей СБ та МВФ у вівторок, 11 квітня.
Малпасс відзначив, що події в Україні розвиваються щодалі жахливіше, а люди сподівались на інакше. За його словами, Світовий банк долучався до направлення міжнародних ресурсів на допомогу цивільному сектору України, а нині водночас розглядає допомогу на відновлення української економіки.
Він анонсував під своїм головуванням проведення 12 квітня третього круглого столу для міністрів на підтримку України, зокрема задля пошуку необхідних засобів для швидкого відновлення.
“Незбагненна війна в Україні закінчиться, тільки коли країна, яка вторглась в Україну, прийме рішення припинити війну”, – заявила, у свою чергу, на відкритті зборів директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва.
Вона наголосила на важливості обговорення такої проблеми, як війна в Україні, бо ці події відвернули увагу всього світу від багатьох інших нагальних питань.
“Ця війна не лише вбиває людей. Водночас вона веде до зростання цін на продовольство… Створюється ще більша геополітична напруженість, що зменшує здатність світу працювати як єдине ціле. Отже, я маю намір визнати, що є проблема, яку ці зустрічі не здатні вирішити, але якщо її вирішити, це надзвичайно допоможе з порядком денним, що є на обговоренні”, – відзначила Георгієва.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: