Темы дня:

Глава Пентагону назвав кількість переданих ЗСУ танків

Глава Пентагону назвав кількість переданих ЗСУ танків

Переданої техніки достатньо для підтримки дев’яти нових бронетанкових бригад, відзначив Ллойд Остін.

Учасники Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн надали українській армії понад 230 танків та 1 550 бронемашин. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін на прес-конференції за підсумками засідання у п’ятницю, 21 квітня.
“Усього за якихось кілька місяців Контактна група доставила понад 230 танків, понад 1 550 бронемашин та іншого обладнання та боєприпасів для підтримки дев’яти нових бронетанкових бригад”, – сказав Остін.
За його словами, тепер союзники хочуть зосередитися на ключових можливостях, які потрібні Україні просто зараз, а також у середньостроковій перспективі. Пріоритетною військовою допомогою є системи протиповітряної оборони.
“Для України зараз найбільш потрібні системи ППО, щоб убезпечитись від російських масованих ракетних атак”, – сказав Остін і додав, що учасники зустрічі підтримали надання ракет для протиповітряної оборони України.
Нагадаємо, за останній рік країни-члени формату Рамштайн озброїли Україну на $55 млрд. З цієї суми США виділили приблизно $35 млрд.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: