Темы дня:

Глава МЗС Німеччини: Перемир’я залежить від Путіна

Глава МЗС Німеччини: Перемир’я залежить від Путіна

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини наполягає, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну є “війною Путіна, оскільки він править недемократично”.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала готуватися до того, що повномасштабна війна в Україні може тривати не один рік, а також скептично висловилася про можливість перемир’я.

“Ми маємо налаштуватися на те, що ця війна може тривати ще роки. Тому що, на жаль, російський уряд не відходить від ідеї-фікс підпорядкувати собі Україну та її мешканців”, – заявила глава німецького МЗС в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag.

“При всьому стражданні ми маємо, однак, пам’ятати: маячні ідеї російського президента окупувати Україну протягом найкоротшого часу не реалізувалися. Мужність українців та міжнародні постачання озброєнь призвели до того, що російські солдати не змогли розпакувати свої парадні уніформи для перемоги. Ми все будемо робити для того, щоб це ніколи не стало реальністю”, – додала вона.

На думку Бербок, перемир’я між Україною та Росією може бути досягнуто “дуже просто: коли Путін нарешті припинить бомбардування безневинних людей і виведе свої танки”: “Наказати це Путін може будь-якої миті. Він напав на Україну. Тому він будь-якої хвилини може припинити і покласти край стражданню”.

Водночас глава зовнішньополітичного відомства Німеччини наполягає, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну є “війною Путіна, оскільки він править недемократично”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости