Темы дня:

Генштаб озвучив ситуацію на фронті

Генштаб озвучив ситуацію на фронті

Протягом цієї доби українські захисники знищили один іранський ударний БпЛА Shahed та два розвідувальних дрони.

На Донеччині відбулось 44 бойових зіткнення, а ЗСУ знищили пункт пально-мастильних матеріалів окупантів. В епіцентрі бойових дій і надалі залишаються Бахмут та Мар’їнка. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 16 травня.

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також три – по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом цієї доби українські захисники знищили один іранський ударний БпЛА Shahed та два розвідувальних дрони.

Підрозділи ракетних військ і артилерії разом з тим уразили 5 районів зосередження живої сили, три станції радіоелектронної боротьби, два склади боєприпасів противника та один пункт пально-мастильних матеріалів окупантів.

Зазначається, що протягом цієї доби росіяни завдали 27 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Для завдання ракетних ударів ворог використав 6 аеробалістичних ракет Кинджал, 9 крилатих ракет Калібр та 10 ракет наземного базування (С-400, Іскандер-М), з яких усі було знищено нашими захисниками. Ще дві ракети з С-300 окупанти застосували по цивільній інфраструктурі Костянтинівки Донецької області.

Внаслідок обстрілу населених пунктів Дворічна, Вовчанськ та Тищенківка Харківської області, є загиблі та поранені, знищено житлові приватні будинки, лікарня та інша цивільна інфраструктура.

Як повідомили в Генштабі, на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Триває переміщення підрозділів російських територіальних військ, які проходили підготовку на полігонах Білорусі у райони ведення бойових дій.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Росіяни здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Мурав’ї Чернігівської області; Ромашкове, Іскрисківщина, Волфине, Кіндратівка, Садки, Запсілля Сумської області, а також Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Плетенівка, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки, Стариця та Бударки в Харківській області

На Куп’янському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районах Масютівки Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів поблизу населених пунктів Бударки, Вільшана, Кислівка, Котлярівка Табаївка Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічанське, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби армія РФ вела наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдано авіаударів по районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Сіверськ і Червоне Донецької області.

Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. До того ж протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське.

Завдано авіаційних ударів в районах населених пунктів Богданівка, Бахмут, Іванівське, Торецьк Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Північне, Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку армія РФ продовжує знищувати інфраструктуру населених пунктів, авіаційних ударів завдано по Авдіївці та Водяному, здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Росіяни завдали авіаційного удару в районі Красногорівки. Ворожих обстрілів зазнали Гостре, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар та Велика Новосілка. Обстріляв Новомихайлівку, Парасковіївку, Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії. Росіяни завдали авіаційних ударів по населених пунктах Времівка Донецької області, Новоданилівка Запорізької області та Берислав, Кізомис і Мала Токмачка Херсонської області.

Під обстрілами були Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області, а також Токарівка, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Також повідомляється, що російські окупанти продовжують грабувати населення України, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян. Так, у місті Феодосія, у тимчасово окупованому Криму, так звана російська окупаційна “влада” намагається вивезти викрадене зерно до своїх портів, завантажуючи його на підсанкційне сирійське судно Souria.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости