Темы дня:

Фінал скандалу із «Ювентусом»: зняли 10 очок, туринці поза зоною єврокубків

Фінал скандалу із «Ювентусом»: зняли 10 очок, туринці поза зоною єврокубків

Федеральний апеляційний суд Італійської федерації футболу (FIGC) позбавив «Ювентус» 10 очок у чемпіонаті країни цього сезону.

Ситуація з «Ювентусом» складається дуже важка – «стара синьйора» знову опустилася за межі зони єврокубків. При тому, що ще нещодавно йшла на другому місці.

Вже 28-го травня «Ювентус» зіграє з «Міланом». Шанси команд експерти оцінюють практично порівну. Прочитати прогноз на поєдинок з вигідними варіантами ставок можна на сайті «Рейтинг Букмекерів». А за посиланням – https://bookmaker-ratings.ru/review/ можна дізнатись топ БК та прочитати детальний огляд на них, аби обрати в якій конторі краще укладати парі.

Італійський гранд звинуватили у махінаціях із фінансовою звітністю: клуб надавав неправдиву інформацію про суми операцій з переходів футболістів, занижував дані про витрати на штат та оклад співробітників команди. 

Наголошувалося, що за рахунок таких дій туринці збільшили капітал на 700 мільйонів євро. Такі дії пов’язані з пандемією коронавірусу – боси «Юве» компенсували витрати на зарплату Кріштіану Роналду. Тоді ж «Юве» оголосив, що гравці відмовилися від своїх зарплат за 4 місяці, але пізніше колишній нападник «б’янконери» Пауло Дібала повідомив слідчих, що домовленість була про відстрочку виплат.

На момент початку розглядів у «Ювентусі» вже не було функціонерів із колишньої ради директорів, також клуб покинули президент «б’янконери» Андреа Аньєллі, віце-президент Павло Недвед та генеральний директор колективу Мауріціо Аррівабене.

Клопотання прокурора задовольнив Суд Федерації футболу Італії (FIGC) – і зі «старої синьйори» зняли 15 очок, через що колектив опустився на 10-е місце, хоча раніше йшов третім і міг наздогнати «Мілан» (відставання складало 1 бал).

Тема приросту капіталу – серйозна проблема, достатньо побачити дані у звіті, щоб зрозуміти, наскільки вони зросли. Приріст капіталу – це не погано, багато клубів за рахунок цього живе. Проблема в тому, що багато хто зловживає цим, причому не тільки в Італії.

Одразу після оголошення рішення нові боси «Ювентуса» — президент Джанлука Ферреро та генеральний директор Андреа Сканавіно – виступили перед гравцями «старої синьйори» та назвали рішення несправедливим, а також закликали футболістів згуртуватися.

«Б’янконери» дійсно рвонули назад у зону єврокубків – колектив, починаючи з лютого до початку квітня, програв лише один матч із 14. Підібрався впритул до топ-6, вийшов у півфінал національного Кубка і просувався сіткою плей-офф Ліги Європи (також дістався півфіналу, де поступився «Севільї»).

Поки команда вирішувала ігрові питання, функціонери «Юве» займалися юридичними. З цією метою клуб звернувся до Національного олімпійського комітету Італії – і організація задовольнила апеляцію «старої синьйори» до нового розгляду. 

Таким чином, туринці отримали назад свої 15 очок – і виявилися прямо на другому рядку Серії А. Для «Ювентуса» це була серйозна перемога – команда продовжила боротьбу за Лігу чемпіонів – і призові від потрапляння до головного єврокубку могли серйозно допомогти у напруженій фінансовій ситуації клубу .

Апеляційний суд Федерації футболу Італії не став зволікати з остаточним рішенням – 22 травня (одночасно з поразкою від «Емполі») стало відомо, що з «Юве» знову зняли очки. Цього разу 10. 

Тепер в активі «старої синьйори» 59 очок – за 2 тури до закінчення сезону «Ювентус» йде за межами зони єврокубків (7-е місце). Можливість потрапити до Ліги Європи або Ліги конференцій у невдалого гранда є. Якщо «Інтер» виграє Кубок Італії, зона єврокубків розшириться до 7 путівок. Інший варіант – обігнати «Рому» або «Аталанту», які розташувалися на 5-6-му рядку чемпіонату і випереджають туринців на 1 і 2 очки відповідно.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости