Темы дня:

Ердоган повірив у бажання Путіна закінчити війну

Ердоган повірив у бажання Путіна закінчити війну

Для того, щоб можна було полегшити процес переговорів з Україною, президент Туреччини радить Росії повернути захоплені території.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним повірив, що він прагне закінчити війну якнайшвидше. Про це Ердоган заявив в інтерв’ю американському телеканалу PBS.

“В Узбекистані я зустрівся із президентом Путіним, і ми провели з ним дуже великі дискусії. І він дав мені зрозуміти, що готовий якнайшвидше із цим покінчити. Таке у мене склалося враження, тому що ситуація розвивається досить проблематично; 200 заручників буде обміняно за згодою між сторонами”, – сказав він.
Ердоган зазначив, що повернення захоплених Росією територій України полегшить процес переговорів.
“Це те, що потрібно, і те, що очікується. У цьому питанні шановний Гутерриш (генсек ООН) зробив певні кроки. Є кроки, які ми зробили. Ці кроки і це повернення справді полегшать нашу роботу”, – сказав він.
Президент Туреччини зазначив, що з 2014 року на кожній зустрічі з Путіним закликає його повернути анексований Крим.
“Вони ж наші співвітчизники теж. Ми сказали їм (росіянам), що якщо ви підете на цей крок, то це заспокоїть нас, заспокоїть Україну, заспокоїть також кримських татар. Але, на жаль, з того часу у цьому напрямі жодного кроку не було зроблено”, – сказав Ердоган.
Нагадаємо, минулого тижня під час саміту ШОС Путін заявив, що зробить усе можливе для якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: