Темы дня:

Енергокриза затягнеться до 2025 року – Bloomberg

Енергокриза затягнеться до 2025 року – Bloomberg

Підготовка до наступних кількох опалювальних сезонів у Європі може бути навіть складнішою через відсутність постачання газу з Росії.

Енергетична криза у Європі триватиме щонайменше до 2025 року. Таку оцінку експертів оприлюднює видання Bloomberg.
Процес підготовки до наступних опалювальних сезонів може бути складнішим у разі повного припинення постачання російського газу.
Керівники енергетичних компаній Європи зазначають, що швидкого рішення для вирішення проблеми немає, тому енергокриза триватиме кілька років.
“Наступної зими у Європи можуть бути ще відчутніші проблеми. Можливо, наступного літа країни не зможуть заповнити сховища так, як нам вдалося зробити цього року”, – сказав Нієк Ден Голландер, комерційний директор німецького енергетичного гіганта Uniper SE.
Видання зазначає, що ця енергетична криза є найгіршою за останні 50 років. За різкого зростання цін тиск посилив кризу вартості життя та поставив економіку на межу рецесії.
“Якщо кінцева мета Кремля полягає в тому, щоб повністю позбавити Центральну Європу поставок російського газу, то транзит через Україну, безумовно, під загрозою”, – сказала Лаура Пейдж, старший аналітик з ЗПГ у компанії Kpler, яка здійснює збір енергетичних даних.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости