Темы дня:

Енергодар третю добу без світла та води – мер

Енергодар третю добу без світла та води – мер

Місто залишилося без електроенергії після обстрілу 7 жовтня. Місцеві жителі палять багаття, щоб приготувати їжу.

Окупований росіянами Енергодар Запорізької області третю добу залишається без води та світла, повідомляє мер міста Дмитро Орлов у неділю, 9 жовтня.

“Станом на даний момент Енергодар все ще залишається без світла та води. Регулярні обстріли заважають проводити швидкі аварійно-відновлювальні роботи. Вже третю добу люди позбавлені можливості приготувати їжу. Учора ввечері городяни розкладали багаття прямо біля будинків, щоб забезпечити себе хоч якимись гарячими стравами чи напоями”, – розповів він.

Орлов закликав мешканців міста бути обережними під час збирання сухих гілок для багать, бо посадки та лісову зону окупанти могли замінувати.

“Поки що загострюється ситуація з питною водою. Особливо у тих городян, які не встигли зробити запаси або вже використали їх”, – зазначив мер.

Також Орлов повідомив, що не пускають у місто гуманітарні вантажі.

“Готові організувати оперативну доставку та видачу в Енергодарі питної води, яка зараз вкрай необхідна. Але вже довго всі гуманітарні вантажі з підконтрольних Україні територій до міста не пропускають окупанти”, – констатує мер.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости