Темы дня:

ДСНС повідомила про спад водопілля на Дніпрі

ДСНС повідомила про спад водопілля на Дніпрі

Тим часом спостерігається розвиток паводка на річках Карпатського регіону (річки Закарпаття та басейн Дністра).

На Дніпрі спостерігається спад весняного водопілля, але утримується його пропуск каскадом Дніпровських водосховищ. Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС України Ілля Перевозчиков.

“Станом на ранок ми спостерігаємо наступну ситуацію: на річці Дніпро ми спостерігаємо спад весняного водопілля, але утримується його пропуск каскадом Дніпровських водосховищ. Тому у зв’язку з цим у Черкаській області оголошений червоний рівень небезпеки (найвищий), де ймовірне підтоплення заплавних та понижених територій і з негативними наслідками масового характеру”, – уточнив він.

Помаранчевий рівень небезпеки (ІІ) був оголошений у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Перевозчиков додав, що спостерігається розвиток паводка на річках Карпатського регіону (річки Закарпаття та басейн Дністра).

“Також можна зазначити, що весняне водопілля, точніше його пропуск, викликав підвищення рівнів води у акваторіях водосховищ у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської області. І є імовірними підтоплення. Тож через це навіть у Херсонській області вже оголошений помаранчевий рівень”, – зазначив фахівець.

Нагадаємо, сьогодні, 27 квітня повідомлялося, що рівень води у Києві знову піднявся

Напередодні в Україні зменшиласякількість підтоплень. Рівень води у річках поступово спадає, підтопленими залишалися 716 господарств та 121 будинок.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости