Темы дня:

Депутат намагався захопити 280 га землі – СБУ

Депутат намагався захопити 280 га землі – СБУ

Суд обрав депутату запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн гривень.

Правоохоронці викрили депутата Одеської облради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря в селищі Затока. Вдалося запобігти привласненню державної нерухомості на десятки мільйонів гривень, повідомляє СБУ у понеділок, 1 травня.

“Фігуранти намагались заволодіти приміщеннями АТ Укрпошта поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. Діяли у складі організованої злочинної групи”, – йдеться у повідоменні.

Встановлено, що підозрювані підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали “переоформлене” держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Зараз будівлі і прилегла територія Укрпошти на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Депутата облради затримано та повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч.3, 4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн гривень.

Дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою. Обох взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн гривень.

Раніше було повідомлено про підозри “чорному” нотаріусу та одному з виконавців оборудки, яких співробітники СБУ викрили у червні минулого року.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: