Темы дня:

Дефіцит в енергосистемі впав до 30% – Укренерго

Дефіцит в енергосистемі впав до 30% – Укренерго

Темпи відновлення уповільнюють складні погодні умови. До пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів у мережах.

Дефіцит в енергосистемі знизився до 30%. Енергетики забезпечили вже понад 70% потреб у всій країні, повідомляє Укренерго у п’ятницю, 25 листопада.

Наголошується, що спочатку було подано живлення на об’єкти критичної інфраструктури у всіх областях: котельні, газорозподільні станції, водоканали, очисні споруди, у деяких регіонах працює громадський електротранспорт.

Крім того, атомні станції набирають потужності. Забезпечено живлення потреб ЗАЕС.

Тривають роботи щодо відновлення живлення побутовим споживачам. Але в Укренерго попередили, що темпи відновлення уповільнюють складні погодні умови: через сильний вітер, дощ і мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів у розподільчих мережах (обленерго).

Водночас дефіцит електроенергії у системі зберігається. Нині це 30% загального обсягу споживання. У зв’язку з чим у всіх областях України запроваджено і планові, і аварійні графіки обмеження споживання.

Раніше в Укренерго заявили, що енергосистема України вже пройшла найскладніший етап після російської ракетної атаки. Усі області заживлені. За один-два дні енергетики перейдуть від аварійних відключень світла до планових.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости