Темы дня:

Дефіцит потужності зберігається – Укренерго

Дефіцит потужності зберігається – Укренерго

У вихідні прогнозується зменшення споживання електрики внаслідок потепління по всій Україні.

Станом на ранок п’ятниці в Україні споживання електроенергії перебуває на рівні вчорашнього дня та зберігається дефіцит потужності в енергосистемі. Про це повідомляє Укренерго 13 січня.

Вказано, що дефіцит потужності особливо виражений у ранкові та вечірні години. Водночас вже у вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання.

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведено ліміти споживання, що діють з 02:00 до 24:00… Перевищення лімітів призводить до ризику створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їхнього запобігання використовуються аварійні відключення, йдеться у повідомленні.

В Укренерго нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – наслідок масованих атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповано низку електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС, потужності якої могли б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Раніше повідомлялося, що на 13 січня Укренерго скасувало нічні ліміти споживання. Вони встановлювалися останні три доби на всі години для всіх областей, вночі з 00:00 до 7:00.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости