Темы дня:

Данія та Норвегія передадуть тисячі снарядів Україні

Данія та Норвегія передадуть тисячі снарядів Україні

Боєприпаси підходять під артилерійські самохідки Caesar, які Данія подарувала Україні на початку 2023 року.

Данія та Норвегія домовилися спільно передати Україні 8 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. Про це йдеться у повідомленні данського Міноборони у понеділок, 3 квітня.

Це означає, що складання боєприпасів калібру 155 мм (норвезькі корпуси, данські порохові заряди, вогнегасники та запалювальні трубки) проводитиметься в Данії для подальшої передачі українській стороні.

“Українці, як і раніше, гостро потребують боєприпасів для своєї боротьби за свободу проти Росії. Разом з іншими країнами ЄС і НАТО Данія активно займається підготовкою різної військової допомоги. Важливим прикладом є наша співпраця з Норвегією”, – сказав міністр оборони Данії Троельса Лунд Поульсен.

Точні терміни випуску та доставки снарядів не уточнюються. Але вказано, що боєприпаси підходять під артилерійські самохідки Caesar, які Данія подарувала Україні на початку 2023 року.

“Тому очікується, що снаряди будуть передані разом із системами”, – зазначили данські військові.

Раніше в середу стало відомо, що уряд Данії та парламент домовилися про створення фонду у розмірі 7 млрд крон ($1 млрд). Ці гроші підуть на цивільну, військову та економічну допомогу Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости