Темы дня:

Ціна на нафту закріпилася нижче за 80 доларів

Ціна на нафту закріпилася нижче за 80 доларів

За останні три сесії марки Brent та WTI втратили в ціні понад 9%, незважаючи на пом’якшення карантину в Китаї та ініціативи щодо обмеження постачання з Росії.

Світові ціни на еталонні сорти нафти продовжують суттєве зниження і вже закріпилися лише на рівні нижче за 80 доларів за барель. Про це свідчать дані торгів у середу, 7 грудня.
Так, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent з постачанням у лютому на лондонській біржі ICE Futures впала на $1,51 (-1,90%) – до $77,84 за барель.
Своєю чергою, ф’ючерси на нафту WTI з постачанням у січні на Нью-Йоркській товарній біржі знизилися на $1,39 (-1,87%) – до $72,86 за барель.
Аналітики ринку зазначають, що ціни на “чорне золото” знижуються, бо побоювання щодо майбутнього попиту переважують. За останні три сесії як Brent, так і WTI втратили у ціні понад 9%. Це сталося на тлі пом’якшення карантинних обмежень у Китаї та набуття чинності європейського ембарго на постачання російської нафти, а також ініціативи щодо запровадження межі цін на нафту з Росії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости