Темы дня:

Ціна на нафту закріпилася нижче 80 доларів

Ціна на нафту закріпилася нижче 80 доларів

Інвестори відреагували на потенційне підвищення процентних ставок ФРС США і слабкі виробничі дані Китаю.

Світові ціни на нафту помірно знижуються у перший робочий день тижня на економічних даних зі США та Китаю. Про це свідчать дані торгів у понеділок, 1 травня.

Так, нафта Brent із постачанням у липні на лондонській біржі ICE Futures подешевшала на $1,61 (-2,00%) – до $78,72 за барель.

У свою чергу ф’ючерси на нафту WTI з постачанням у червні на Нью-Йоркській товарній біржі впали на $1,66 (-2,16%) – до $75,12 за барель.

Як пише Reuters, ціни на нафту впали, оскільки побоювання інвесторів з приводу економічного впливу потенційного підвищення процентних ставок ФРС США і слабких виробничих даних Китаю були достатніми, щоб переважити підтримку від нового скорочення видобутку ОПЕК+.

Стало відомо, що споживчі витрати в США в березні не змінилися, оскільки збільшення витрат на послуги було компенсовано зниженням витрат на товари, але стійкий фундаментальний інфляційний тиск може призвести до того, що Федеральний резерв знову підвищить процентні ставки.

“Перспектива подальшого підвищення ставок, про яке ФРС оголосить цього тижня, як очікується, призведе до зростання короткострокової волатильності цін”, – сказав керівник відділу сировинної та вуглецевої стратегії Національного банку Австралії (NAB) Баден Мур.

Очікується, що цього тижня ФРС підвищить процентні ставки ще на 25 б.п. З березня минулого року Центробанк США підвищив облікову ставку на 475 б.п. з майже нульового рівня до поточного діапазону 4,75%-5%.

Наступного тижня очікується, що Резервний банк Австралії продовжить паузу в підвищенні ставок, а Європейський центральний банк може здивувати значним підвищенням на півпункта в четвер.

Тим часом індекс менеджерів із закупівель у виробничому секторі (PMI) Китаю знизився до 49,2 з 51,9 у березні, як показали офіційні дані в неділю, опустившись нижче 50-пунктової позначки, що розділяє розширення і скорочення активності на щомісячній основі.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: