Темы дня:

Ціна на газ у Європі впала до рекордного рівня

Ціна на газ у Європі впала до рекордного рівня

Закупівельна вартість газу у європейських країнах нині є вп’ятеро меншою, ніж у серпні 2022 року.

Закупівельна ціна на природний газ у Європі впала до найнижчого рівня від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Нині вона вп’ятеро менша, ніж у серпні 2022 року. Про це повідомляє французька газета Le Figaro у понеділок, 2 січня.
На TTF закупівельні ціни на лютий впали до 73 євро за мегават-годину. У серпні 2022 року вони досягали 342 євро. На сьогоднішній день це найнижча ціна на газ з 21 лютого 2022 року.
Найбільше зниження ціни було протягом грудня, зазначає видання.
Процес зниження цін пояснюється значними запасами газу, які вдалося накопичити перед похолоданням, а також невисоким попитом завдяки теплій зимі, пояснює ЗМІ.
Це також вплинуло на ціни на електроенергію, оскільки багато європейських електростанцій виробляють її за допомогою газу.
У Франції закупівельна ціна на електроенергію наприкінці серпня перевищувала 1000 євро за мегават-годину, а наприкінці грудня впала до 240 євро, що є найнижчим показником з квітня.
“Але ці коливання закупівельних цін безпосередньо не позначаються на цінах, за якими розплачуються споживачі, оскільки постачальники електроенергії згладжують свої тарифи, особливо у цей період, коли ціни можуть стрибати кожен день”, – підсумувало видання.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости