Темы дня:

Черкаському митрополиту УПЦ повідомили про підозру

Черкаському митрополиту УПЦ повідомили про підозру

Митрополит вихваляв священиків Росії, які допомагають ворогові, та закликав до “об’єднання” релігійних громад у війні проти України, зазначили в СБУ.

Співробітники СБУ повідомили про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП, який заперечував збройну агресію Росії проти України та виправдовував дії окупантів. Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 6 квітня.

Вказано, що у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ.

“Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, що дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – “patriarchia.ru” та “pravoslavie.ru”, на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію Росії та воєнні злочини рашистів”, – йдеться у повідомленні.

Також на “новому” сайті митрополит вихваляв священиків Росії, які допомагають ворогові, та закликав до “об’єднання” релігійних громад у війні проти України.

Клірику повідомили про підозру за статтею про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікацію її учасників (ч.2 та ч.3 ст.436-2 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: