Темы дня:

Через весняний паводок в Україні підтоплено півтори тисячі дворів

Через весняний паводок в Україні підтоплено півтори тисячі дворів

Найбільше постраждали регіони вздовж акваторії Дніпра.

Через сезонне підняття рівня води в річках України станом на ранок 18 квітнязалишаються підтопленими 1 564 дворогосподарств та 330 будинків, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Зокрема із берегів вийшли так річки як Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської,  Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської  та Чернігівської областей.

В ДСНС запевняють, що на даний час гідрологічна ситуація контрольована, а в річках на півночі країни спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води.

Водночас найбільше від паводку страждають жителі Чернігівської області, де підтоплено 474 дворів, Кіровоградської – 323, Дніпропетровської – 269, Київської – 210, Черкаської – 181 та Полтавської – 107.

Також 170 будинків підтоплено на Дніпропетровщині, 87 на Кіровоградщині, 42 на Черкащині, 29 на Чернігівщині та ще два на Полтавщині.

Підтоплено дороги до  30 населених пунктів, з яких 29 у Чернігівській області та один у Київській.

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях також підтоплено 9138 га сільськогосподарських угідь.

В ДСНС кажуть, що гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі. Підрозділи відкачують воду з підтоплених будівель та дворів та  перевозять людей з підтоплених дворів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости