Темы дня:

Боєприпаси для HIMARS будуть виробляти у Німеччині

Боєприпаси для HIMARS будуть виробляти у Німеччині

Компанія Rheinmetall вже веде переговори з Lockheed Martin, американською компанією, яка виробляє реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Німецький виробник зброї Rheinmetall готовий значно збільшити виробництво танкових і артилерійських боєприпасів, щоб задовольнити значний попит на них в Україні та на Заході, і може розпочати виробництво реактивних систем залпового вогню HIMARS у Німеччині. Про це заявив генеральний директор Армін Паппергер, повідомляє Reuters.

Rheinmetall  виробляє цілу низку оборонних продуктів, найвідоміший — 120-мм гармати для танка Leopard 2.

«Ми можемо виробляти 240 000 танкових боєприпасів (120 мм) на рік. Це більше, ніж потрібно всьому світу», — заявив Паппергер в інтерв’ю виданню.

Він додав, що обсяги виробництва 155-мм артилерійських снарядів можуть бути збільшені до 450 – 500 тисяч на рік, що зробить Rheinmetall найбільшим виробником обох видів боєприпасів.

У 2022 році компанія виготовила приблизно 60 – 70 тисяч снарядів кожного виду, але готова збільшити виробництво просто зараз. Нова виробнича лінія для боєприпасів середнього калібру, які використовуються, наприклад, для німецьких зенітних танків Gepard в Україні, буде запущена до середини року.

Попит на ці боєприпаси різко зріс після вторгнення Росії в Україну не лише через їх масове використання на полі бою, але й через те, що західні військові поповнюють власні запаси з огляду на підвищену загрозу з боку Москви.

Водночас, Rheinmetall веде переговори з Lockheed Martin, американською компанією, яка виробляє реактивні системи залпового вогню HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), які активно використовуються українськими військами.

«На Мюнхенській конференції з безпеки ми розраховуємо укласти угоду з Lockheed Martin про початок виробництва HIMARS у Німеччині», — повідомив  Паппергер.

За його словами, компанія має технологію для виробництва боєголовок та ракетних двигунів, а також вантажівки для встановлення пускових установок.  Така угода може передбачати інвестиції у сотні мільйонів євро, основну частину планує профінансувати Rheinmetall.

Компанія також планує початок роботи нового порохового заводу, який може бути відкрито у східній німецькій землі Саксонія. Очікується, що німецький уряд інвестує в цей проєкт від 700 до 800 мільйонів євро.

Керівник Rheinmetall переконаний, що ця інвестиція важлива не так для галузі, як для національної безпеки.

«Держава проінвестує, а ми залучимо наші технологічні ноу-хау. Натомість держава отримає частку заводу та прибутків, які він отримуватиме», — сподівається Паппергер.

Цей завод дозволить вирішити проблему з виробництвом пороху, брак якого завадить збільшенню виробництва танкових і артилерійських снарядів.

Разом із тим, Паппергер говорить про необхідність збільшення оборонного бюджету Німеччини.

Наразі його обсяг становить лише 51 мільярд євро, ще 100 мільярдів євро закладено у  спецфондах.

«100 мільярдів євро звучать як гігантська сума, але насправді нам знадобиться не менше 300 мільярдів, щоб замовити все необхідне», — додав він, зазначивши, що 100-мільярдний спеціальний фонд не включає закупівлі боєприпасів.

Перед вторгненням Росії в Україну Німеччині не вистачало 20 мільярдів євро для досягнення передбаченого  НАТО резерву боєприпасів, повідомляє джерело в обороні.

За оцінками Паппергера, щоб закрити дефіцит боєприпасів, Бундесверу потрібно буде інвестувати від трьох до чотирьох мільярдів євро на рік.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости