Темы дня:

Болгарія розблокує агропродукцію України

Болгарія розблокує агропродукцію України

При цьому Єврокомісія нібито запровадить тимчасову заборону на ввезення кукурудзи, пшениці, соняшнику та сої з України до 5 червня, стверджують у Болгарії.

Болгарія розблокує автомобілі з українською аграрною продукцією на кордоні та їхнє розвантаження. Про це сказав міністр аграрної політики України Микола Сольський за підсумками зустрічі із міністром сільського господарства Болгарії Явором Гечевим, повідомляє Мінагрополітики у суботу, 22 квітня.

“Сторони обговорили ситуацію, що склалася, домовилися дочекатися рішення Єврокомісії і потім продовжити переговори”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу Явор Гечев після переговорів із Сольським заявив, що українська сторона не заважатиме болгарським виробникам.

За його словами, очікується, що Єврокомісія запропонує пакет заходів, в рамках якого буде запроваджено тимчасову заборону на ввезення кукурудзи, пшениці, соняшнику та сої з України до 5 червня.

Гечев додав, що у вівторок у Люксембурзі очікується зустріч міністрів сільського господарства країн-членів-ЄС, де може бути погоджено це рішення.

Нагадаємо, 19 квітня влада Болгарії ввела тимчасову заборону на імпорт продовольства з України, при цьому його транзит мав тривати.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости