Темы дня:

«Барселона» вперше з 2021 року двічі поспіль поступилася у чемпіонаті

«Барселона» вперше з 2021 року двічі поспіль поступилася у чемпіонаті

«Барселона» зазнала двох поразок поспіль.

Команда Хаві поступилася «Вальядоліду» (1:3) у 36-му турі Ла Ліги. А минулого туру вона програла «Реал Сосьєдад» (1:2). Таким чином, каталонцям завдали дві поразки поспіль у чемпіонаті Іспанії вперше з жовтня 2021 року. Тоді «блауграна» була обіграна «Реалом» та «Райо Вальєкано».

Незважаючи на не найкращі результати, підопічні Хаві все ще тримаються на першому місці в турнірній таблиці Ла Ліги. Наступний матч пройде 28-го травня проти «Мальорки». Тут експерти прогнозують впевнений успіх «Барси» і БК Бетсіті пропонує на такий результат коефіцієнт 1.35. Аби зручніше переглянути всі варіанти парі та обрати найвигідніший кеф, слід завантажити додаток від контори. Де знайти мобільну версію Бетсіті та як правильно її встановити розповіли за посиланням – bookmaker-ratings.ru.

Стало відомо, що «Барселона» не зможе побити рекорд Ла Ліги за пропущеними голами за сезон. Так, у 36 матчах поточного чемпіонату Іспанії ворота каталонців вразили 18 разів. Це повторення рекорду, встановленого «Депортіво» у сезоні-1993/94 та повтореного «Атлетико» у сезоні-2015/16. Нагадаємо, в останніх трьох іграх «Барсі» забили у Прімері у сумі 7 м’ячів, тоді як після 33 турів у неї було 11 пропущених голів.

«Барселона» вийшла на перше місце на початку жовтня, ненадовго опустилася після поразки від «Реала» у гостьовому матчі першого кола, але ще до паузи на чемпіонат світу, у листопаді, повернулася в лідери і з того моменту нагору більше нікого не допускала.

У підсумку у команди всього три програні матчі за сезон, два з них швидше відносяться до категорії «недооцінка менш класного суперника»: 0:1 від «Альмерії» у лютому та 1:2 з «Райо Вальєкано» у квітні, обидва клуби йдуть у нижній половині таблиці. Усіх прямих конкурентів обіграли, зокрема «Реал» у березневому класико другого кола.

27-й національний титул «Барселона» виграла під керівництвом Хаві – клубної легенди, який провів з командою як головний тренер перший повний сезон. 43-річного іспанця призначили восени 2021 р. після звільнення голландця Роналда Кумана, який провалив старт сезону. 

Ключова особливість нинішньої «Барселони» – ефективна гра в обороні, що розходиться зі звичним уявленням про яскравий атакуючий стиль команди, який формувався протягом останніх десятиліть. І Хаві, як один із найінтелектуальніших півзахисників свого покоління, брав активну участь у формуванні цього іміджу.

У «Барселони» нинішній титул – 99-й в історії клубу (у головного конкурента, «Реала», 100), попередній теж виграли з Хаві, взявши в січні Суперкубок Іспанії в міні-турнірі на чотири команди, але найважливіше, що в Ла Лізі перемогли вперше за чотири роки.

Новий трофей особливо цінний, тому що виграли його на тлі фінансових проблем, а також під час гучного розгляду щодо сумнівних платежів представнику суддівського корпусу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости