Темы дня:

Банки США відновили роботу з російськими цінними паперами – Reuters

Банки США відновили роботу з російськими цінними паперами – Reuters

Фінансові організації допомагають клієнтам позбутися неліквідних активів та не порушують санкцій.

У США низка найбільших банків відновила операції з цінними паперами російських компаній. Про це в понеділок, 15 серпня, із посиланням на свої джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що фінансові організації працюють виключно з облігаціями, що вже є в портфелях клієнтів, і допомагають їм позбутися неліквідних активів.
Агентство з посиланням на липневі вказівки Мінфіну США підкреслює законний характер дій банків, які допомагають інвесторам позбутися російських активів.
Зокрема, з російськими борговими зобов’язаннями відновили роботу такі банки: JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp., Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, Barclays Plc та Jefferies Financial Group Inc.
Представники Jefferies прокоментували інформацію, заявивши, що компанія “працює в рамках рекомендацій щодо глобальних санкцій, щоб допомогти нашим клієнтам впоратися із цією складною ситуацією”.
Bank of America, Barclays, Citi та JPMorgan відмовилися від коментарів.
Близько $40 млрд російських суверенних облігацій перебували в обігу до того, як у лютому РФ розпочала повномасштабну війну в Україні. Приблизно, половина належала іноземним фондам. Багато інвесторів опинилися у скрутному становищі з російськими активами, оскільки їхня вартість різко впала, покупці зникли, а санкції утруднили торгівлю.
Мінфін США неодноразово випускав роз’яснення про заборону купівлі цінних паперів компаній із Росії на первинному та вторинному ринках. Для виходу з більшості російських активів підвідомче Мінфіну США управління виділило інвесторам термін до 1 вересня 2022 року.
Нагадаємо, наприкінці січня адміністрація Білого дому попереджала банки країни про можливі санкції проти Росії, якщо РФ розпочне повномасштабне вторгнення в Україну.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости