Темы дня:

Байден заявив про “швидке звільнення” Ірану

Байден заявив про “швидке звільнення” Ірану

Адміністрація Джо Байдена зіткнулася з критикою з боку іранських американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від ідеї відродити ядерну угоду на тлі протестів в Ірані.

Президент США Джо Байден пообіцяв швидке “звільнення Ірану” на тлі масових протестів, що тривають у цій країні. Про це повідомляє Associated Press у п’ятницю, 4 листопада.
Вказано, що глава держави виступав у Каліфорнії на передвиборному мітингу на підтримку кандидата від Демократичної партії Майка Левіна.
“Не хвилюйтеся, ми звільнимо Іран”, – сказав Джо Байден прихильникам після того, як вони закликали звернути увагу на протести, які поширилися у цій країні.
“Вони звільняться незабаром”, – додав Байден.
Президент США вимовив цю фразу, коли прихильники натовпу підняли мобільні телефони з написом “Свободу Ірану”.
Агентство пише, що адміністрація Джо Байдена зіткнулася з критикою з боку іранських американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від ідеї відродити іранську ядерну угоду на тлі протестів у країні.
Нагадаємо, з середини вересня в Ірані не припиняються протести, причиною яких стала загибель 22-річної курдської дівчини Махси Аміні. Вона була затримана поліцією моралі 13 вересня в Тегерані за нібито неправильне носіння хіджабу і через кілька днів померла в лікарні.
Перші протести спалахнули в Ірані 16 вересня під час церемонії похорону Махси в її рідному місті Секкезе та в адміністративному центрі Іранського Курдистану, місті Сенендедже, а потім поширилися практично по всій країні. Є загиблі та поранені, але їхня точна кількість невідома, оскільки влада обмежує інтернет та діяльність ЗМІ. Місцеві правозахисники повідомляють про, щонайменше, 185 загиблих.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: