Темы дня:

Авіація ЗСУ завдала 14 ударів по ворогу

Авіація ЗСУ завдала 14 ударів по ворогу

Ударів завдано по районах зосередження озброєння та військової техніки, по взводному опорному пункту і позиції комплексу ППО противника.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення про військове вторгнення РФ в Україну станом на вечір понеділка, 31 жовтня.
“Загалом противник завдав до 10 авіаційних ударів і здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Крім того, ворожих ракетних ударів зазнала інфраструктура у районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької та інших областей. Ворог атакував військові і цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 із яких наші захисники збили”, – повідомляють у Генштабі.
Ворог проводив обстріл:
на Сіверському напрямку – з мінометів і ствольної артилерії у районі населеного пункту Мезенівка Сумської області;
на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Дворічна, Зелена і Кам’янка;
на Куп’янському і Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Невське і Стельмахівка;
на Бахмутському напрямку – з танків і різнокаліберної артилерії у районах населених пунктів Білогорівка, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Спірне, Яковлівка і Зеленопілля;
на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Водяне, Новобахмутівка і Первомайське;
на Новопавлівському і Запорізькому напрямках – з танків та артилерії різних видів у районах населених пунктів Времівка, Вугледар і Павлівка.
На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони більш як 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Новоданилівка, Червоне і Залізничне.
У Генштабі повідомляють, що на тлі значних втрат на території України російське військово-політичне керівництво шукає способи поповнення окупаційних військ за рахунок приватних військових компаній.
“Незважаючи на значні іміджеві і політичні втрати на міжнародній арені, було прийнято рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі. Крім того, російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, яка може бути застосована в Україні. Але ефективність і навчання льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8 не дозволяє виконувати завдання за призначенням. Крім того, на мотивацію льотного складу негативно впливають незначні виплати, які є значно нижчими, ніж у Сирії”, – йдеться у зведенні.
У Генштабі повідомляють про успіхи авіації Сил оборони, яка протягом доби завдала по ворогу 14 ударів, 12 з них – по районах зосередження озброєння та військової техніки, по взводному опорному пункту, а також позиції комплексу протиповітряної оборони противника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили два вертольоти (Ка-52 та Мі-8) та два ворожі БпЛА.
Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також інші важливі військові об’єкти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости